PORADNIK

Lekkie pączki twarogowe na TŁUSTY CZWARTEK.
Marek Skoczylas
0

Lekkie pączki twarogowe na TŁUSTY CZWARTEK.

Siekamy drobno suszone śliwki (wcześniej moczone w wodzie około godziny) i czekoladę. Przekładamy do garnka i podgrzewamy (cały czas mieszając)..
Czytaj więcej
Migdałowe ciasto bezglutenowe z jabłkami
Marek Skoczylas
0

Migdałowe ciasto bezglutenowe z jabłkami

Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek, które przekładamy do dwóch osobnych misek. Ważne, aby jajka były w temperaturze pokojowej, ponieważ wtedy uzyskamy największą objętość piany...
Czytaj więcej
Najlepszy omlet z BURAKIEM.
Marek Skoczylas
0

Najlepszy omlet z BURAKIEM.

Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem
Jajka rozbijamy do miski i wsypujemy zioła prowansalskie. Roztrzepujemy, przelewamy do sera i dokładnie mieszamy...
Czytaj więcej
Najlepszy przepis na kapuśniak
Marek Skoczylas
0

Najlepszy przepis na kapuśniak

Do garnka przekładamy pokrojone warzywa: seler, cebulę i marchewkę. Dodajemy dwie łyżki oliwy z oliwek i podgrzewamy całość około 4 minuty. Dodajemy czosnek...
Czytaj więcej
Pełnoziarnisty makaron ze szpinakiem, białym serem, czosnkiem i pomidorkami
Marek Skoczylas
0

Pełnoziarnisty makaron ze szpinakiem, białym serem, czosnkiem i pomidorkami

Zaczynamy od ugotowania głównego składnika naszego dania, czyli makaronu.
Siekamy trzy większe ząbki czosnku...
Czytaj więcej
Pikantna zupa - krem z papryki
Marek Skoczylas
0

Pikantna zupa - krem z papryki

Paprykę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Dokładnie myjemy pod zimną, bieżącą wodą. Następnie kroimy ją w kostkę średniej wielkości..
Czytaj więcej
Polędwiczki w ziołach z kaszą.
Marek Skoczylas
0

Polędwiczki w ziołach z kaszą.

Polędwiczkę czyścimy z błon. Smarujemy ją musztardą, czosnkiem, solą i pieprzem. 
Polędwiczkę podgrzewamy przez około 2/3 minuty na patelni. Po tym czasie dolewamy wodę, przykrywamy i gotujemy 25 minut...
Czytaj więcej
Połącz BURAKA z pęczakiem i zachwyć się smakiem.
Marek Skoczylas
0

Połącz BURAKA z pęczakiem i zachwyć się smakiem.

Czosnek i cebulę siekamy i podgrzewamy przez około 3/4 minuty na łyżce oliwy.
Dodajemy kaszę pęczak...
Czytaj więcej
Przeciwzapalny shot, tonik i dip. Mieszanka na ZAPALENIE, wątrobę, toksyny i glukozę.
Marek Skoczylas
0

Przeciwzapalny shot, tonik i dip. Mieszanka na ZAPALENIE, wątrobę, toksyny i glukozę.

Przygotowanie witaminowego shota zaczynamy od pokrojenia w większe kawałki marchewki. ​​​​​​Przekładamy ją do kielicha blendera...
Czytaj więcej
Przepis na domowy bulion warzywny
Marek Skoczylas
0

Przepis na domowy bulion warzywny

Wszystkie warzywa obieramy, odcinamy końcówki, płuczemy i wkładamy do większego garnka. Aby smak warzyw szybciej się uwolnił, należy pokroić je na mniejsze kawałki..
Czytaj więcej