PORADNIK
0
Colostrum - co to jest, jakie ma właściwości?
Colostrum (młodziwo, siara) to pierwsze mleko produkowane przez ssaki po urodzeniu. Wyróżnia się bogactwem związków aktywnych, dlatego colostrum wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych. Jedną z...
Czytaj więcej
0
Jak skutecznie łagodzić objawy dny moczanowej (podagry)?
Dna moczanowa to stan zapalny stawów, wynikający z odkładania się kryształów kwasu moczowego. Poza stawami kwas moczowy może kumulować się także w obrębie nerek oraz tkanek miękkich.
Czytaj więcej
0
Zupa osłabiająca apetyt - porowa z brukselką i groszkiem
Cebulę i włoszczyznę, czyli marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w drobną kostkę. Z pora odcinamy zieloną część, i kroimy go w półksiężyce...
Czytaj więcej
0
Anemia - badania krwi, które musisz wykonać
Anemia jest jednym z najczęściej diagnozowanych zaburzeń hematologicznych. Co nasuwa podejrzenie, że pojawiła się anemia? Objawy są dość charakterystyczne i mogą występować pojedynczo lub w...
Czytaj więcej
0
Intrakt z hortensji - sposób na choroby z autoagresji
Pora na część praktyczną, dotyczącą przygotowania intraktu oraz naparu z hortensji. Jest jeszcze jeden sposób na przygotowanie nalewki hortensji z alkoholem. Należy umieścić zmielony korzeń...
Czytaj więcej
0
Stłuszczenie wątroby i trzustki
Wszyscy wiemy, że nadmierna kumulacja tkanki tłuszczowej jest jednym z czynników rozwoju wielu chorób. Warto pamiętać, że tłuszcz może kumulować się zarówno pod skórą, jak i w obrębie jamy...
Czytaj więcej
0
Przepis na domowy bulion warzywny
Wszystkie warzywa obieramy, odcinamy końcówki, płuczemy i wkładamy do większego garnka. Aby smak warzyw szybciej się uwolnił, należy pokroić je na mniejsze kawałki..
Czytaj więcej
0
Zupa jarzynowa z kurkumą
Marchewkę, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w talarki. Warzywa przekładamy do garnka...
Czytaj więcej