PORADNIK
0
Przepis na domowy zakwas na żurek
Do dużego, wyparzonego słoika wlewamy przegotowaną i całkowicie przestudzoną wodę. Dodajemy mąkę żytnią typ 500, obrane i rozgniecione ząbki czosnku, liście laurowe i ziele angielskie...
Czytaj więcej
0
Pulpety z łososia z brązowym ryżem i warzywami
Ryż wsypujemy na patelnię i dodajemy bulion w proporcji 1:3 (na 1 szklankę ryżu 3 szklanki płynu). Doprawiamy szczyptą soli i gotujemy przez około 12 minut na małej mocy...
Czytaj więcej
0
Pyszna i zdrowa sałatka z jajkiem i brokułem
Zaczynamy od brokuła. Kroimy go na mniejsze części tzw. różyczki. Następnie gotujemy go na parze przez około 3 minuty. Do 3 łyżek jogurtu..
Czytaj więcej
0
Soczyste kotlety z kalafiorem i indykiem
Zaczynamy od przygotowania kotletów. Cebulę, kalafior i por kroimy w drobne kawałki. Warzywa przekładamy na patelnię, dodajemy oliwę i podgrzewamy...
Czytaj więcej
0
Tradycyjny żurek wielkanocny
Zaczynamy od pokrojenia cebuli w kostkę i podgrzania jej na dwóch łyżkach z oliwy. Marchewkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli...
Czytaj więcej
0
Zapiekanka makaronowa z indykiem
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i nie płuczemy (chcemy, aby sos przykleił się do niego). Cebulę obieramy...
Czytaj więcej
0
Zupa jarzynowa z kurkumą
Marchewkę, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w talarki. Warzywa przekładamy do garnka...
Czytaj więcej
0
Zupa krem z buraków i papryki
Zaczynamy od obrania i pokrojenia cebuli. Do garnka dodajemy...
Czytaj więcej
0
Zupa krem z pietruszki z kurkumą i olejem z ogórecznika
Czosnek, cebulę i papryczkę chili kroimy i przekładamy do garnka. Całość podgrzewamy z oliwą, około dwie/trzy minuty..
Czytaj więcej
0
Zupa osłabiająca apetyt - porowa z brukselką i groszkiem
Cebulę i włoszczyznę, czyli marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w drobną kostkę. Z pora odcinamy zieloną część, i kroimy go w półksiężyce...
Czytaj więcej