Zupa krem z pietruszki z kurkumą i olejem z ogórecznika

Zupa krem z pietruszki z kurkumą i olejem z ogórecznika
0
Składniki:
2 cebule
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili
3-4 sztuki korzenia pietruszki
sok z 1 cytryny
olej z ogórecznika
800 ml bulionu jarzynowego
oliwa
Przyprawy:
4 łyżeczki kurkumy
pół łyżeczki mielonego kuminu
1/4 łyżeczki mielonej kolendry
sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Czosnek, cebulę i papryczkę chili kroimy i przekładamy do garnka. Całość podgrzewamy z oliwą, około dwie/trzy minuty.

2. Dodajemy przyprawy: kurkumę, kumin i kolendrę. Mieszamy i całość zalewamy bulionem jarzynowym. 

3. Pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. 

4. Całość gotujemy około 30 minut

5. Po tym czasie, przestudzoną zupę blendujemy.

6. Przed podaniem doprawiamy ją solą, pieprzem i dodajemy sok z cytryny.

7. Na końcu zupę polewamy olejem z ogórecznika.

 

Przepis w formacie PDF, idealny do wydruku:

Proszę, wpisz adres e-mail, na który wyślę plik.
Pobieram

Przepisy w formacie PDF, idealne do wydruku: 

Powrót

Komentarze0
Dodaj komentarz

Musisz być zalogowany aby dodawać komentarze