PORADNIK

Tradycyjny żurek wielkanocny
Marek Skoczylas
0

Tradycyjny żurek wielkanocny

Zaczynamy od pokrojenia cebuli w kostkę i podgrzania jej na dwóch łyżkach z oliwy. Marchewkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli...
Czytaj więcej
Zapiekanka makaronowa z indykiem
Marek Skoczylas
0

Zapiekanka makaronowa z indykiem

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i nie płuczemy (chcemy, aby sos przykleił się do niego). Cebulę obieramy...
Czytaj więcej
Zupa jarzynowa z kurkumą
Marek Skoczylas
0

Zupa jarzynowa z kurkumą

Marchewkę, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w talarki. Warzywa przekładamy do garnka...
Czytaj więcej
Zupa krem z buraków i papryki
Marek Skoczylas
0

Zupa krem z buraków i papryki

Zaczynamy od obrania i pokrojenia cebuli. Do garnka dodajemy...
Czytaj więcej
Zupa krem z pietruszki z kurkumą i olejem z ogórecznika
Marek Skoczylas
0

Zupa krem z pietruszki z kurkumą i olejem z ogórecznika

Czosnek, cebulę i papryczkę chili kroimy i przekładamy do garnka. Całość podgrzewamy z oliwą, około dwie/trzy minuty..
Czytaj więcej
Zupa osłabiająca apetyt - porowa z brukselką i groszkiem
Marek Skoczylas
0

Zupa osłabiająca apetyt - porowa z brukselką i groszkiem

Cebulę i włoszczyznę, czyli marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w drobną kostkę. Z pora odcinamy zieloną część, i kroimy go w półksiężyce...
Czytaj więcej
Zupa z kozieradki
Marek Skoczylas
0

Zupa z kozieradki

Zaczynamy od ugotowania wcześniej namoczonej kozieradki. Przekładamy ją do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 5 minut. W tym czasie kroimy..
Czytaj więcej
Zupa z kurkumą, imbirem i komosą ryżową
Marek Skoczylas
0

Zupa z kurkumą, imbirem i komosą ryżową

Zaczynamy od pokrojenia warzyw: cebuli, marchewki i selera. Do warzyw dodajemy oliwę...
Czytaj więcej