PORADNIK
0
Tradycyjny żurek wielkanocny
Zaczynamy od pokrojenia cebuli w kostkę i podgrzania jej na dwóch łyżkach z oliwy. Marchewkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli...
Czytaj więcej
0
Zapiekanka makaronowa z indykiem
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i nie płuczemy (chcemy, aby sos przykleił się do niego). Cebulę obieramy...
Czytaj więcej
0
Zupa jarzynowa z kurkumą
Marchewkę, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w talarki. Warzywa przekładamy do garnka...
Czytaj więcej
0
Zupa krem z buraków i papryki
Zaczynamy od obrania i pokrojenia cebuli. Do garnka dodajemy...
Czytaj więcej
0
Zupa krem z pietruszki z kurkumą i olejem z ogórecznika
Czosnek, cebulę i papryczkę chili kroimy i przekładamy do garnka. Całość podgrzewamy z oliwą, około dwie/trzy minuty..
Czytaj więcej
0
Zupa osłabiająca apetyt - porowa z brukselką i groszkiem
Cebulę i włoszczyznę, czyli marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w drobną kostkę. Z pora odcinamy zieloną część, i kroimy go w półksiężyce...
Czytaj więcej
0
Zupa z kozieradki
Zaczynamy od ugotowania wcześniej namoczonej kozieradki. Przekładamy ją do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 5 minut. W tym czasie kroimy..
Czytaj więcej
0
Zupa z kurkumą, imbirem i komosą ryżową
Zaczynamy od pokrojenia warzyw: cebuli, marchewki i selera. Do warzyw dodajemy oliwę...
Czytaj więcej