Zupa z kozieradki

Zupa z kozieradki
0
Składniki:
70 g namoczonej kozieradki (minimum 4 godziny)
750 ml bulionu jarzynowego
1 obrany pomidor (około 200 g)
1 cebula (około 120 g)
1 ząbek czosnku
Oliwa z oliwek
Przyprawy:
1 łyżka soku z cytryny
Pół łyżeczki kminu rzymskiego
Pół łyżeczki suszonej mięty
Sól, pieprz

Ta zupa różni się od tradycyjnych zup sposobem spożycia. Nie jemy jej jako samodzielnego dania, lecz w niewielkich ilościach do każdego posiłku.

Przed przyrządzeniem zupy zapoznaj się z instrukcją zawartą w części praktycznej filmu.

Przygotowanie zupy z kozieradki:

  • Pokrojoną cebulę i czosnek podgrzewamy na łyżce oliwy.
  • Dodajemy kozieradkę i zalewamy bulionem jarzynowym. Całość gotujemy 10 minut.
  • Obranego pomidora kroimy i dokładamy do zupy wraz z kminem rzymskim i suszoną miętą. Gotujemy razem jeszcze przez 5 minut.
  • Zupę blendujemy. 
  • Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Gotujemy jeszcze 5 minut i zupa jest gotowa.
  • Przed podaniem, do zupy dodajemy łyżkę oliwy z oliwek.

 

Przepis w formacie PDF, idealny do wydruku:

Proszę, wpisz adres e-mail, na który wyślę plik.
Pobieram

Powrót

Komentarze0
Dodaj komentarz

Musisz być zalogowany aby dodawać komentarze