PORADNIK
0
5 przepisów na śniadania dla osób chorych na cukrzycę
Zaczynamy od podzielenia brokułów na różyczki i ugotowania ich w lekko osolonej wodzie (brokuły gotujemy nie dłużej niż 3 minuty). Odcedzonego brokuła...
Czytaj więcej
0
Budyń chia na złotym mleku
Podgrzewamy mleko migdałowe (uważamy, żeby mleko się nie zagotowało). Do garnka z mlekiem...
Czytaj więcej
0
Chroni TĘTNICE. Pasztet z fasoli.
Czosnek przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy go w 175 stopniach przez 10 minut . Czerwoną cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie oliwy. Dodajemy stare jabłko, fasolę i gotujemy przez 5 minut..
Czytaj więcej
0
Curry ze szpinaku. To danie pomoże SCHUDNĄĆ
Przygotowanie curry zaczynamy od zmiksowania cebuli, imbiru, czosnku i ostrej zielonej papryczki. Dodajemy do tego trzy łyżki bulionu jarzynowego...
Czytaj więcej
0
Dieta DASH. Zupa pomidorowa i łosoś pieczony na kaszy gryczanej.
Sycącą zupę pomidorową z warzywami zaczynamy od pokrojenia cebuli, czosnku i podgrzania ich w garnku na oliwie z oliwek...
Czytaj więcej
0
Dna moczanowa. 5 przepisów na śniadania.
Przygotowanie wiosennego chłodniku: Ogórka i awokado obieramy i kroimy w kostkę...
Czytaj więcej
0
Lekkie pączki twarogowe na TŁUSTY CZWARTEK.
Siekamy drobno suszone śliwki (wcześniej moczone w wodzie około godziny) i czekoladę. Przekładamy do garnka i podgrzewamy (cały czas mieszając)..
Czytaj więcej
0
Migdałowe ciasto bezglutenowe z jabłkami
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek, które przekładamy do dwóch osobnych misek. Ważne, aby jajka były w temperaturze pokojowej, ponieważ wtedy uzyskamy największą objętość piany...
Czytaj więcej
0
Najlepszy omlet z BURAKIEM.
Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem
Jajka rozbijamy do miski i wsypujemy zioła prowansalskie. Roztrzepujemy, przelewamy do sera i dokładnie mieszamy...
Czytaj więcej
Jajka rozbijamy do miski i wsypujemy zioła prowansalskie. Roztrzepujemy, przelewamy do sera i dokładnie mieszamy...
0
Najlepszy przepis na kapuśniak
Do garnka przekładamy pokrojone warzywa: seler, cebulę i marchewkę. Dodajemy dwie łyżki oliwy z oliwek i podgrzewamy całość około 4 minuty. Dodajemy czosnek...
Czytaj więcej