Chroni TĘTNICE. Pasztet z fasoli.

Chroni TĘTNICE. Pasztet z fasoli.
0

 

Składniki:

480 g ugotowanej czarnej fasoli

50 g namoczonych suszonych śliwek
1 łyżka kaszy manny
1 główka czosnku
1 jabłko
75 g cebuli
50 ml oliwy
2 łyżki posiekanego rozmarynu

 

Przygotowanie:

  • Czosnek przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy go w 175 stopniach przez 10 minut .
  • Czerwoną cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie oliwy. Dodajemy stare jabłko, fasolę i gotujemy przez 5 minut. 
  • Całość przekładamy do wysokiego naczynia, doprawiamy solą i pieprzem i blendujemy na gładką masę.
  • Do masy dodajemy śliwki, czosnek, kaszę mannę i rozmaryn. Mieszamy.
  • Masę przekładamy do keksówki wyłożonej pergaminem i pieczemy w 175 stopniach przez 45 minut.
     

Smacznego!

Zobacz nagranie i przekonaj się jakie to łatwe: 

Czy wiesz, że:

  • do tego przepisu możemy wykorzystać też białą albo czerwoną fasolę,
  • największą korzyścią ze spożywania czarnej fasoli jest jej hamujący wpływ na utlenianie cholesterolu.

Powrót

Komentarze0
Dodaj komentarz

Musisz być zalogowany aby dodawać komentarze