Najlepszy omlet z BURAKIEM.
0
Składniki: |
Mix sałat |
Roszponka |
2 łodygi selera naciowego |
50 g sera typu feta |
250 g twarogu chudego |
Oliwa z oliwek |
5 jajek |
Sok z cytryny |
1 gruszka |
Garść orzechów włoskich |
2 ugotowane mniejsze buraki |
Przyprawy: |
Zioła prowansalskie, pieprz |
Omlet:
- Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem
- Jajka rozbijamy do miski i wsypujemy zioła prowansalskie. Roztrzepujemy, przelewamy do sera i dokładnie mieszamy
- Masę jajeczną przelewamy do porcelanowej formy na tartę.
- Selera i buraka obieram, kroję i układam na masie jajecznej. Całość posypuje serem typu feta.
- Tak przygotowaną masę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 15 minut.
Sałatka:
- Do mniejszej miski przekładamy mix sałat, roszponkę.
- Gruszkę obieramy, kroimy w cienkie paski i dodajemy do sałaty. Posypujemy całość koperkiem, polewamy łyżką oliwy i skrapiamy sokiem z cytryny.
- Porcję omleta wykładamy na talerz wraz z sałatką.
Smacznego!
Zobacz nagranie i przekonaj się jakie to łatwe:
Komentarze0Dodaj komentarz