Pełnoziarnisty makaron ze szpinakiem białym serem, czosnkiem i pomidorkami

Pełnoziarnisty makaron ze szpinakiem białym serem, czosnkiem i pomidorkami
0

Składniki:

200 g makaronu pełnoziarnistego typu tagliatelle

1 opakowanie szpinaku
250 g białego chudego sera
100 g pomidorków koktajlowych
1 łyżka oliwy
1 łyżka soku z cytryny
3 ząbki czosnku
Przyprawy:
Gałka muszkatołowa
Sól, pieprz

Przygotowanie:

  • Zaczynamy od ugotowania głównego składnika naszego dania, czyli makaronu.
  • Siekamy trzy większe ząbki czosnku. Czosnek podgrzewamy na łyżce oliwy z oliwek.
  • Do czosnku dodajemy pokruszony biały ser, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej. 
  • Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i razem ze szpinakiem dokładam do sosu. Całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy jeszcze około 2-3 minuty.
  • Na samym końcu dodajemy sok z cytryny.
  • Wraz z makaronem, do sosu dodajemy łyżkę wody z gotowania. 
  • Wszystko mieszamy ze sobą, wykładamy na talerz. 

​​​Smacznego!

Inne odcinki znajdują się na YouTube: 

Powrót

Komentarze0
Dodaj komentarz

Musisz być zalogowany aby dodawać komentarze