Pełnoziarnisty makaron ze szpinakiem białym serem, czosnkiem i pomidorkami
0
Składniki: |
200 g makaronu pełnoziarnistego typu tagliatelle |
1 opakowanie szpinaku |
250 g białego chudego sera |
100 g pomidorków koktajlowych |
1 łyżka oliwy |
1 łyżka soku z cytryny |
3 ząbki czosnku |
Przyprawy: |
Gałka muszkatołowa |
Sól, pieprz |
Przygotowanie:
- Zaczynamy od ugotowania głównego składnika naszego dania, czyli makaronu.
- Siekamy trzy większe ząbki czosnku. Czosnek podgrzewamy na łyżce oliwy z oliwek.
- Do czosnku dodajemy pokruszony biały ser, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej.
- Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i razem ze szpinakiem dokładam do sosu. Całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy jeszcze około 2-3 minuty.
- Na samym końcu dodajemy sok z cytryny.
- Wraz z makaronem, do sosu dodajemy łyżkę wody z gotowania.
- Wszystko mieszamy ze sobą, wykładamy na talerz.
Smacznego!
Komentarze0Dodaj komentarz