Miód z kwiatów awokado
Masa: 0,4 kg
Miód z kwiatów awokado pochodzi z Meksyku, gdzie pszczoły zbierają nektar z kwiatów awokado, nadając mu niepowtarzalne właściwości. Na jego wygląd i smak składają się ciemna, rubinowa lub jasnobrązowa barwa o słodkim kwiatowym smaku z nutami drzewnymi i awokado. Ma jedwabistą i gładką konsystencję.
Jest bogaty w antyoksydanty, które chronią organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Miód z kwiatów awokado zawiera minerały i witaminy:
- witaminy z grupy B
- witamina C
- potas
- magnez
- wapń
- fosfor
- żelazo
Sprawia to, że miód z kwiatów awokado jest naturalnym źródłem energii.
Miód z kwiatów awokado wybierają osoby, które chcą wspomóc trawienie i wzmocnić odporność.
Idealnie nadaje się do lemoniady, deserów oraz dań na słodko, jak również wytrawnych. Świetnie sprawdza się jako dodatek do gęstego jogurtu greckiego, tworząc wartościową i smaczną przekąskę. Doskonale komponuje się z serami, podkreślając ich smak. Może być używany jako naturalny słodzik do kawy i herbaty. Świetny pomysł na prezent dla miłośników miodu i wyjątkowych smaków. Jego krystalizacja jest wolniejsza niż innych rodzajów miodu.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Warto pamiętać, że miód utrzymuje swoje cenne właściwości, wtedy gdy dodajemy go do potraw i napojów o temperaturze niższej, niż 55oC - opracowanie naukowe.
Więcej o unikatowych właściwościach miodu z kwiatów awokado można przeczytać w poniżej przytoczonych materiałach: