Budyń chia na złotym mleku

Budyń chia na złotym mleku
0

Składniki:

300 ml mleka migdałowego

4 łyżki nasion chia
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżka miodu gryczanego
Pół pomarańczy
Półtora łyżeczki kurkumy w proszku
Pół łyżeczki cynamonu w proszku
1/3 łyżeczki suszonego imbiru w proszku
1/4 łyżeczki zmielonych nasion kardamonu
1/4 łyżeczki pieprzu w proszku

Przygotowanie:

  • Podgrzewamy mleko migdałowe (uważamy, żeby mleko się nie zagotowało).
  • Do garnka z mlekiem dodajemy kolejno: kurkumę, cynamon, imbir, kardamon, pieprz i olej kokosowy.
  • Mieszamy dokładnie do połączenia wszystkich składników.
  • Następnie dodajemy nasiona chia i mieszamy, aby nie powstały grudki.
  • Odstawiamy na 20-25 minut.
  • Po tym czasie do budyniu dodajemy łyżkę miodu gryczanego, przekładamy do miseczki i na wierzchu układamy pokrojoną pomarańczę.

Smacznego!

Powrót

Komentarze0
Dodaj komentarz

Musisz być zalogowany aby dodawać komentarze